KK Petar Zrinski, Vrbovec

logo KK Petar Zrinski, VrbovecNa obnoviteljsko-izbornoj skupštini KK Petar Zrinski, koja je održana u rujnu 2001. godine, izabrano je sedmočlano predsjedništvo na čelu s Igorom Rodmanom dok je tajnik postao Dražen Jendriš. Potom je predsjednik Žarko Popović, dopredsjednik Dražen Jendriš, tajnik Robert Haić i blagajnik Damir Fašaić. Klub prima priznanje za najbolju mušku momčad za 2005. godine, a trener godine bio je Žarko Popović. U početku se nekoliko godina natječe u B1 ligi KS Zagreba, a 2006. godine ulazi u A2 ligu skupine sjever. Predsjednik kluba je Damir Sesvečan, a tajnik Damir Tomljenović, a rizničar kluba Damir Fašaić.

Trener seniorske momčadi je bio Velibor Balaban, dok mlađe uzraste košarkaša vodi Hrvoje Konopa. Seniori godinama bilježe solidne rezultate najčešće pozicionirani medu prvih pet ekipa lige. Mlađe kategorije bilježe također dobre rezultate. Juniori se natječu u 2. juniorskoj ligi KS Zagreba dok kadeti i mladi kadeti igraju dvije lige, jednu pod okriljem KS Zagreba i drugu pod KS Zagrebačke županije.

Danas je aktualna uprava na čelu s predsjednikom kluba Damirom Fašaićem i dopredsjednikom Žarkom Popovićem. Članovi predsjedništva su još Gordan Mikac (tajnik) , Tomislavo Beljo (blagajnik), Damir Horvat ( član predsjedništva), Zvonimir Ćurić (član predjedništva) i Mario Taras (član predsjedništva). Kao treneri u klubu djeluju Matej Bolčić i Damir Fašaić.

Klub se trenutno natječe u B1 ligi KS Zagreba s ekipama iz Siska, Petrinje, Novske, Ogulina, Zaprešića, Dugog Sela, Duge Rese i Zaboka . Obzirom da ekipu većinom čine igrači iz vrbovečkog kraja ( s čime smo jako zadovoljni...) s tek nekoliko pojačanja van Vrbovca, nadamo se vrlo dobrom rezultatu i sportskom uspjehu.

Osim spomenutih kategorija aktivna je i veteranska sekcija koja svake godine za turističko-kulinarsku manifetaciju "Kaj su jeli naši stari" organizira veteranski turnir( koji je u nekoliko navrata bio i međunarodni) i natječe se u veteranskoj ligi zagrebačke županije ( s puno uspjeha....).

Klub je više puta bio i organizator turnira u uličnoj košarci za vrijeme proslave Dana grada Vrbovca. Iz kluba je potekao Antonio Jularić koji je nastavio igračku karijeru u zagrebačkoj Ciboni i državni je reprezentativac u kadetskoj kategoriji.